Опаковайте Коледа с любов!


Обичам миризмата на джинджифил, канела, портокали и ванилия. За мен те не символизират кулинарно разнообразие от продукти, а носят аромата на уют и топлина. С това свързвам и Коледа. Такава, по домашно непретенциозна, пълна с усмивки и радост. Най-малките по традиция се вълнуват най-силно, но може би в мен остава усещането, че за всеки вълнението е голямо, но някак си не предполага възрастен човек да се отдаде на еуфорията. Tази година съм решила, да наруша това схващане и да се отдам на коледни приготовления.

В това влизат опитите ми да достигна карамелен блясък на пуйката, да приготвя пай с вкус на ябълки и питка, от която гостите ми да онемеят. Не е зле да се потрудя и над сладките за подаръци и пуканките за играта на Монополи. Все такива Коледни неща… Но има едно важно условие, преди да се захвана с кулинарния флирт и това е, че няма празник, без подаръци. За опаковката им, смятам да се погрижа без намесата на половината китайско население и да направя всяка опаковка индивидуална и неповторима.

Имам няколко идеи и ще ги споделя с Вас.

Първата задача при нето на подаръците е, да опаковате и част от Вашето пожелание за любов. Изразете се по най-добрия начин. Ако подаръка е предназначен за Вашата половинка, не бъдете традиционалисти, а помислете за нещо персонално, което ще устави у него или нея спомена за тази конкретна Коледа. Дори и най-скучните пантофи могат да намерят място в сърцето на любимия, ако бъдат поднесени с доза хумор и целувка в празничната утрин. Един от универсалните варианти е коледен чорап, по възможност по-голям, за да побере чифта пантофи. Друг симпатичен вариант, е опаковката в кутия, но не каква да е. Подберете не само цветово, но и практично Вашата кутия. Тя може да изпълнява функциите си, дълго след като пантофите са напуснали нейното тяло. Ако кутията е ръчно изработена от Вас, с подходящи надписи, апликации или колаж от снимки, то със сигурност нейното място в дома ще бъде специално.

А идеята на Opakovki.bg за опаковка на подарък е, той да бъде поставен в специално ушита за целта торбичка, която може да е от текстил или хартия. Падам си по този вариант, тъй като изцяло съвпада с убежденията ми да не изхвърлям нищо, което в последствие може да ми послужи за аранжировка. Вместо панделка на метър, може да направите свой вариант от вълнен конец, а за акцент да направите помпони. Така ще съчетаете текстил и вълна, които носят усещане за топлина и настроение през зимните дни.

Ако сте се спрели на бутилка….Премете моите поздравления! Обичам този тип подаръци, тъй като те са предназначени за споделяне, а за мен това е есенцията на Коледните празници. Какъвто и градус напитка да сте избрали, направете шеметна опаковка. Идея за добра опаковка е специално ушита плътна торбичка или изплетена грейка, която ще служи дълго на своите нови собственици. Може да завършите опаковката с вързалка с клонче от елха, вариант с канелени пръчици (особено ако подарявате червено вино) и всичко, което Ви хрумне като подходящ финал за тази специална опаковка.

Когато подарявате храна или каквото и да е лакомство, добра идея е опаковката да бъде съд, който има дълъг живот и ще служи вярно в кухнята на получателите. Например, бонбони или сладки – в чаша, лакомства за децата – в буркан с коркова тапа и т.н. Вариантите са много и винаги стигат до по-едрогабаритните подаръци, поднесени в ратанова кошница, а защо не и в глинен съд.

Преди Дядо Коледа да е почукал на Вашата врата, отделете време и се погрижете за усмивките на най-близките, изненадайте ги с чудеса, опаковани с любов и въображение.

 

 

 


Хирургичен инструментариум според...

1.Прави – за стомах и черва; За тях не е ...

Битумни керемиди –...

Много хора резонно се притесняват дали битумните керемиди, които са ...

Защо да сложим...

По всяка вероятност няма домакинство, което да не е изпитало ...

Кои са добрите...

Основната задача на летните гуми е да осигурят здраво сцепление ...

Aston Martin ONE...

Автомобилът Aston Martin ONE 77 всъщност не е просто създаден ...

Хирургичен инструментариум според...

1.Прави – за стомах и черва; За тях не е ...

Битумни керемиди –...

Много хора резонно се притесняват дали битумните керемиди, които са ...

Защо да сложим...

По всяка вероятност няма домакинство, което да не е изпитало ...

Кои са добрите...

Основната задача на летните гуми е да осигурят здраво сцепление ...

Aston Martin ONE...

Автомобилът Aston Martin ONE 77 всъщност не е просто създаден ...