Опаковайте Коледа с любов!


Обичам миризмата на джинджифил, канела, портокали и ванилия. За мен те не символизират кулинарно разнообразие от продукти, а носят аромата на уют и топлина. С това свързвам и Коледа. Такава, по домашно непретенциозна, пълна с усмивки и радост. Най-малките по традиция се вълнуват най-силно, но може би в мен остава усещането, че за всеки вълнението е голямо, но някак си не предполага възрастен човек да се отдаде на еуфорията. Tази година съм решила, да наруша това схващане и да се отдам на коледни приготовления.

В това влизат опитите ми да достигна карамелен блясък на пуйката, да приготвя пай с вкус на ябълки и питка, от която гостите ми да онемеят. Не е зле да се потрудя и над сладките за подаръци и пуканките за играта на Монополи. Все такива Коледни неща… Но има едно важно условие, преди да се захвана с кулинарния флирт и това е, че няма празник, без подаръци. За опаковката им, смятам да се погрижа без намесата на половината китайско население и да направя всяка опаковка индивидуална и неповторима.

Имам няколко идеи и ще ги споделя с Вас.

Първата задача при нето на подаръците е, да опаковате и част от Вашето пожелание за любов. Изразете се по най-добрия начин. Ако подаръка е предназначен за Вашата половинка, не бъдете традиционалисти, а помислете за нещо персонално, което ще устави у него или нея спомена за тази конкретна Коледа. Дори и най-скучните пантофи могат да намерят място в сърцето на любимия, ако бъдат поднесени с доза хумор и целувка в празничната утрин. Един от универсалните варианти е коледен чорап, по възможност по-голям, за да побере чифта пантофи. Друг симпатичен вариант, е опаковката в кутия, но не каква да е. Подберете не само цветово, но и практично Вашата кутия. Тя може да изпълнява функциите си, дълго след като пантофите са напуснали нейното тяло. Ако кутията е ръчно изработена от Вас, с подходящи надписи, апликации или колаж от снимки, то със сигурност нейното място в дома ще бъде специално.

А идеята на Opakovki.bg за опаковка на подарък е, той да бъде поставен в специално ушита за целта торбичка, която може да е от текстил или хартия. Падам си по този вариант, тъй като изцяло съвпада с убежденията ми да не изхвърлям нищо, което в последствие може да ми послужи за аранжировка. Вместо панделка на метър, може да направите свой вариант от вълнен конец, а за акцент да направите помпони. Така ще съчетаете текстил и вълна, които носят усещане за топлина и настроение през зимните дни.

Ако сте се спрели на бутилка….Премете моите поздравления! Обичам този тип подаръци, тъй като те са предназначени за споделяне, а за мен това е есенцията на Коледните празници. Какъвто и градус напитка да сте избрали, направете шеметна опаковка. Идея за добра опаковка е специално ушита плътна торбичка или изплетена грейка, която ще служи дълго на своите нови собственици. Може да завършите опаковката с вързалка с клонче от елха, вариант с канелени пръчици (особено ако подарявате червено вино) и всичко, което Ви хрумне като подходящ финал за тази специална опаковка.

Когато подарявате храна или каквото и да е лакомство, добра идея е опаковката да бъде съд, който има дълъг живот и ще служи вярно в кухнята на получателите. Например, бонбони или сладки – в чаша, лакомства за децата – в буркан с коркова тапа и т.н. Вариантите са много и винаги стигат до по-едрогабаритните подаръци, поднесени в ратанова кошница, а защо не и в глинен съд.

Преди Дядо Коледа да е почукал на Вашата врата, отделете време и се погрижете за усмивките на най-близките, изненадайте ги с чудеса, опаковани с любов и въображение.

 

 

 


Съвети на брокера...

Днес човек постигнал определено ниво на доходи може да си ...

5 причини да...

Професията професионален домоуправител е нова в България, но вече десетки ...

Защо да направите...

За всеки родител е наясно, че кръщаването на детето им ...

Регистрация на фирма...

Когато искате точната фирма за бизнеса си – обърнете се ...

За ранното детско...

Всички методи за ранно детско развитие се основават на идеята, ...

Съвети на брокера...

Днес човек постигнал определено ниво на доходи може да си ...

5 причини да...

Професията професионален домоуправител е нова в България, но вече десетки ...

Защо да направите...

За всеки родител е наясно, че кръщаването на детето им ...

Регистрация на фирма...

Когато искате точната фирма за бизнеса си – обърнете се ...

За ранното детско...

Всички методи за ранно детско развитие се основават на идеята, ...