smartfonПотенциалът на батериите се увеличава все повече и повече с течение на времето. Това, обаче, е незабележимо от потребителите, тъй като за новите смартфони е нужна по-мощна батерия, за да могат да ни обслужват както трябва.

Притежателите на смартфони или някакви други устройства постоянно се оплакват от това, че трябва всеки ден да ги зареждат. Непрекъснато казват, че животът на батерията е прекалено кратък за очакванията им. Някои хора може би не се възмущават толкова и не им прави такова впечатление, тъй като не ползват често такива устройства. Всеки, обаче, би приел с удоволствие някакъв съвет, който ще му помогне това да се промени и батерията му да удължи живота си.

Някой би се пошегувал с вас и би ви предложил да използвате по-рядко телефона си, за да пестите батерията. Е, това е начин, но не е единственият, а също така не е и предпочитан, когато има наличие на други варианти. Ето и някои от тях:

 

  1. Включвайте режима за пестене на енергия!

Повечето устройства, които се поддържат от Android, имат някаква добавена форма за пестене на енергия. Ако случайно не можете да откриете такава опция на телефона си, можете да ползвате приложение като Juice Defender, което ще ви послужи за батерията.

 

  1. Автоматизирайте работата на телефона си!

Когато синхронизирате данните, батерията се изтощава много по-бързо. През нощта, например, не ви е необходима тази функция, затова е добре да я изключвате. Вашето устройство има достатъчно потенциал само да направи посочените от вас команди, но тук се нуждаете от приложения като Automatelt и Tasker.

 

  1. Деинсталиране или деактивиране на приложения.

Чрез този метод вие ще се отървете от вече ненужните приложения, които хабят и от батерията, и от паметта на телефона. Това става, като отидете в настройките и изберете „Приложения”. За да излезе пълният списък с тях, трябва да отворите таба “Всички” и след това да натиснете бутона деинсталирай или деактивирай.

 

  1. Хибернация на приложения

Това всъщност представлява „приспиване” на приложения, които работят постоянно, без дори да работите с тях и изтощават неусетно батерията ви. Greenify e приложение, което ще ви послужи за поставяне на някои от вашите приложения в хибернация, докато не ги ползвате наистина.

 

  1. Оптимизиране на началния екран

Колкото по-шарен и украсен е вашият дисплей, толкова повече батерия хабите с това. Ако искате да пестите повече батерия, махнете ненужните уиджити и в никакъв случай не слагайте анимирани тапети!

 

  1. Променете настройките на дисплея

Яркостта на смартфона ви играе много важна роля в продължителността на  живота на батерията. Автоматичната яркост не е напълно реална, т.е понякога не се нуждаете от толкова висока яркост. Затова най-добре е вие да намалите възможно повече светлината на екрана, за да спестите от батерията. Разбира се, не я намаляйте напълно, така че само да се мъчите и взирате в телефона!

 

  1. Изключете вибрациите и известията

Може да ви се стори странно, но и вибрациите дърпат от батерията. Погрижете се това да не се случва и махнете вибрациите на възможно най-много приложения! Когато теглите нови приложения, те моментално получават право да ви уведомяват за различни неща като например препоръки за други приложения. Това можете да премахнете, като отидете в настройките на конкретното приложение и махнете отметката в квадратчето до „показвай известия” („show notifications”).

 

  1. Намалете или спрете автоматичното синхронизиране

Ако намалите многократността на сдвояването, ще удължите с много живота на своята батерия. Все пак не е нужно да проверявате съобщенията си през две минути, нали? А за приложения, които не са от толкова голямо значение за вас и не ви вършат особена работа, е добре да го спрете напълно.
Ако искате да се погрижите за батерията на телефона си, следвайте тези прости съвети. Има още нещо, което задължително трябва да спазвате, за да нямате допълнителни пролеми с батерията. Когато я зареждате, никога не ползвайте телефона си!
Освен това, не го изключвайте от зарядното, докато не се зареди напълно, защото това със сигурност намаля живота на батерията. Батериите на новите телефони се зареждат за час и половина, така че можете да изчакате толкова време, вместо да бързате и след това да се ядосвате, че е развалена. Телефоните са постоянно с вас, затова се погрижете батериите им да са здрави!

Източник: stemago.com


Хирургичен инструментариум според...

1.Прави – за стомах и черва; За тях не е ...

Битумни керемиди –...

Много хора резонно се притесняват дали битумните керемиди, които са ...

Защо да сложим...

По всяка вероятност няма домакинство, което да не е изпитало ...

Кои са добрите...

Основната задача на летните гуми е да осигурят здраво сцепление ...

Aston Martin ONE...

Автомобилът Aston Martin ONE 77 всъщност не е просто създаден ...

Хирургичен инструментариум според...

1.Прави – за стомах и черва; За тях не е ...

Битумни керемиди –...

Много хора резонно се притесняват дали битумните керемиди, които са ...

Защо да сложим...

По всяка вероятност няма домакинство, което да не е изпитало ...

Кои са добрите...

Основната задача на летните гуми е да осигурят здраво сцепление ...

Aston Martin ONE...

Автомобилът Aston Martin ONE 77 всъщност не е просто създаден ...