smartfonЗа никого не е тайна, че най-големите конкуренти на мобилния пазар са Apple и Samsung. При тях непрекъснато се наблюдава съревнование за клиенти, за повече продажби, за по-добри технологии. Разбира се, като следствие от всичко идва и конкуренцията за това кой печели повече.

За мнозина не е никаква изненада, че Apple печели почти 5 пъти повече отколкото Samsung за всяко продадено устройство. Докато американският гиганти получава по около 150 долара за смартфон, то японският и конкурент се задоволява със скромните 30 долара на апарат.

 

Въпреки че Samsung разполага с най-много модели от всяка ценова разписа, това не му помага дори да достигне до печалбата на Apple. Заветните 150 долара на продадено устройство са изключително много и никоя марка не може да достигне тази цифра.

 

Китайските производители като Huawei, Oppo и Vivo получават съответно по 15,14 и 13 долара на смартфон. Цялостната картина за повече марки е нищожна печалба, която се усеща единствено заради мащабите на продажба.

Xiaomi, която е водещата марка в Индия, печели едва по 2 долара на всеки смартфон. Наистина една незначителна сума, която става значима, когато се натрупат повече продажби.

 

Според проведеното проучване печалбите на Apple ще продължат да растат, благодарение на последния модел iPhone X. Всеизвестно е, че моделите на американския производител не разполагат със слот за карта с памет. Това налага на хората да купуват по-скъпи разновидности на моделите с повече памет.

В проучването се наблюдава интереса към най-скъпата вариация на iPhone X с 256GB памет, която учудващо е и най-купуваната. Желанието да имат повече памет не спира хората да купуват скъпите предложения на Apple

 

Според изведената статистика от проучването, с продажби от около 13% на пазара, китайските марки са изкарали над 1,5 млрд. долара за първото тримесечие. Значителна сума, която Apple може да надмине многократно.

В повечето случая печалбата от смартфоните се разделя главно на две части между Samsung и Apple, но последните няколко месеца присъствие на китайските марки е осезаемо. Те предлагат на потребители достъпни смартфони с добри параметри и на ниски цени. За средната класа и за хората с ограничен бюджет, които са преобладаващата част на населението, това е перфектният избор.

 

Процъфтяването на китайските марки се дължи на усилията им да предоставят на клиента възможно най-качествена техника на достъпна цена. След като се забеляза интерес към Huawei, производителят засили двойно, а дори и тройно производството.

Към днешен момент марката се нарежда в челните позиции по една от най-избираните и купувани. Директно след Apple и Samsung, които продължават да водят ожесточена конкуренция. Стремейки се да надминат една друга, компаниите забравят за китайските марки, които съвсем скоро ще ги надминат.

 

От общата печалба, която си поделят Samsung и Apple – 60% се падат на американската компания и само 40% на японската. Разпределението на процентите е най-условно направено, тъй като след появата на всеки нов модел, дадената компания взима връхна точка.

Най-търсеният модел на Samsung за 2017 беше Note 8. Благодарение на устройството марката успя да увеличи значително печалбата си и да настигне Apple. И въпреки това за момента най-успешната компания на пазара за мобилни устройства си остава американският гигант.

 

Дали ще бъде изместена от нейния най-заклет конкурент или от китайските производители, остава да разберем.

 

Източник: bgtelefon.com


Хирургичен инструментариум според...

1.Прави – за стомах и черва; За тях не е ...

Битумни керемиди –...

Много хора резонно се притесняват дали битумните керемиди, които са ...

Защо да сложим...

По всяка вероятност няма домакинство, което да не е изпитало ...

Кои са добрите...

Основната задача на летните гуми е да осигурят здраво сцепление ...

Aston Martin ONE...

Автомобилът Aston Martin ONE 77 всъщност не е просто създаден ...

Хирургичен инструментариум според...

1.Прави – за стомах и черва; За тях не е ...

Битумни керемиди –...

Много хора резонно се притесняват дали битумните керемиди, които са ...

Защо да сложим...

По всяка вероятност няма домакинство, което да не е изпитало ...

Кои са добрите...

Основната задача на летните гуми е да осигурят здраво сцепление ...

Aston Martin ONE...

Автомобилът Aston Martin ONE 77 всъщност не е просто създаден ...